MC Lån

Naturligtvis hittar du flera bra MC-lån här på alltomlan.se, skam vore det annars. När du ska låna pengar till en MC kan du antingen ta ett MC-lån utan säkerhet eller ett MC-lån som kräver en säkerhet, det vill säga att den motorcykel du köper för pengarna är bankens säkerhet för lånet.

Fördelar med MC-lån utan säkerhet

  • Längre avbetalningstid. Om du till exempel köper en MC som är 6 år gammal kan du inte lägga upp ett lån med säkerhet på mer än 6 år, men om du tar ett MC-lån utan säkerhet kan du alltid lägga upp ditt MC-lån på 12 år.
  • Du får låna till hela MC:n. Du får bara låna upp till 80 % av motorcykelns pris om du tar ett MC-lån med säkerhet.
  • Enda valet vid köp av privatperson. Om du vill köpa en MC av en privatperson är det bara MC-lån utan säkerhet som gäller eftersom ett lån med säkerhet kräver att du köper din MC från en auktoriserad MC-handlare.
  • Enda alternativet vid köp av gammal MC. Om du ska köpa en äldre MC måste du också ta ett MC-lån utan säkerhet. Det är nämligen så att din MC inte får vara äldre än 12 år innan lånet är färdigbetalt om du tar ett MC-lån med säkerhet.

Fördelar med MC-lån med säkerhet

  • Något lägre ränta. Ett MC-lån med säkerhet har ofta en något lägre ränta än ett lån utan säkerhet, men i dagsläget är skillnaden minimal.
  • Enda alternativet vid köp av dyr MC. Om du ska köpa en MC som kostar över 350 000 kr måste du ta ett MC-lån med säkerhet. Hur mycket du får låna beror på hur mycket du tjänar och hur stora utgifter du har.

Här på alltomlan.se hittar du såklart såväl MC-lån utan säkerhet som MC-lån med säkerhet.