Gratis lån

Nej, du läste inte fel. Det står faktiskt gratis lån i rubriken och anledningen till det är att det faktiskt finns lån som är befriade från både ränta och alla andra slags avgifter. Det handlar inte om några jättestora lån som du kan lägga upp på flera år utan om lån på någon tusenlapp upp till 10000 kr som du betalar tillbaka inom 14 – 30 dagar, men det är ju inte så illa ändå. Dessa lån passar alltså perfekt för dig som är i akut behov att ett lån som du kan betala tillbaka när du får lön.

Inga hållhakar eller finstilta villkor

När du har tagit ett gratis lån betalar du tillbaka exakt lika mycket som du har lånat och inte en krona mer. Lånet har ingen ansökningsavgift, ingen uppläggningsavgift, inga aviavgifter eller några andra dolda kostnader. Nu kanske du tycker att det är något lurt med det här, för vilket kreditbolag lånar ut pengar utan att tjäna på det? Varför skulle de göra det?

Svaret på den frågan är att de helt enkelt vill locka till sig nya, nöjda kunder som kanske vänder sig till dem igen, men också för att de hoppas att du ska förlänga lånet och då får du betala ränta för det. Det fungerar precis som de räntefria avbetalningar många stora hemelektronikkedjor använder sig av: Du får en räntefri avbetalning om du följer avbetalningsplanen men om du ändrar dig och vill få en längre avbetalningstid får du betala ränta, det är inget fel med det. Tänk bara på att du får betala ränta för hela låneperioden om du förlänger ditt lån, så gör inte det. Om du bara betalar tillbaka i tid har du ju faktiskt fått låna gratis.

Tips på gratis lån

  • Vivus var den första långivaren att erbjuda gratis lån. Hos Vivus kan du låna upp till 6000 kr gratis i 30 dagar.
  • Trustbuddy lånar ut upp till 10000 kr gratis i 14 dagar och om du vill lägga upp lånet på 30 dagar får du bara betala 200 kr för ett lån på 10000 kr.