Folkia

Folkia har erbjudit smslån sedan 2006. Tidigare hade Folkia inte direkt marknadens billigaste smslån men på senare tid har de sänkt kostnaderna för sina lån vilket gjort Folkia till en mycket konkurrenskraftig smslångivare. Hos Folkia hittar du smslån på 1000 – 10 000 kronor som du betalar tillbaka på 30 till 90 dagar. Hur lång lånetid du kan få beror på lånets storlek, men de lite större smslånen har en relativt flexibel lånetid.

Det är mycket smidigt att ansöka om ett lån hos Folkia. Du väljer bara lånebelopp och önskad återbetalningstid och fyller sedan i ditt personnummer och mobilnummer och skickar iväg din ansökan. Om du ansöker innan klockan 13.00 får du ditt lån utbetalt redan samma dag mellan 15.00 och 17.00. Om du ansöker senare på dagen eller på helgen betalas lånet ut nästkommande bankdag.

Folkia har inte speciellt höga krav för sina smslån. Du behöver bara vara 18 år, varit folkbokförd i Sverige i 2 år och ha en taxerad inkomst. Folkia har inga minimumkrav när det gäller årsinkomst utan gör en individuell bedömning istället, men du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Folkia är alltså ett perfekt smslån för dig som är i ett snabbt behov av ett litet lån, för dig som är för ung för att låna på andra håll och som har en låg inkomst.