Billån

Det finns två olika sorters billån att välja på: billån med säkerhet och billån utan säkerhet. Vilket av dessa två billån som passar dig bäst beror på hur gammal bilen är, vem du köper den av och dina egna premisser. Nu ska vi här på alltomlan.se titta närmare på dessa två billån så att det blir lite enklare för dig att välja billån.

Billån med säkerhet

Ett billån med säkerhet har högre krav än ett billån utan säkerhet och det beror på att bilen du köper för lånet är bankens säkerhet. Om du vill ta ett billån med säkerhet måste du köpa bilen av en auktoriserad bilhandlare och bilen får inte vara äldre än 12 år innan lånet är avbetalt och klart. I gengäld kan ett billån med säkerhet ha en något lägre ränta än ett billån utan säkerhet och det finns ingen bestämd övre gräns för hur mycket du får låna.

Info om lånet

Hur mycket du får låna beror på vilken bil du köper och din ekonomi. Avbetalningstiden är på 1 – 8 år och du betalar av på billånet månadsvis, oftast via autogiro. Du får låna upp till 80 % av bilens värde.

Billån utan säkerhet

Ett billån utan säkerhet är i praktiken samma sak som ett vanligt privatlån och eftersom långivare som erbjuder privatlån inte bryr sig så mycket om vad du köper för lånet är kraven för ett billån utan säkerhet låga. Du behöver inte köpa bilen av en bilhandlare utan kan lika gärna köpa den av en privatperson och bilen får vara hur gammal som helst och i vilket skick som helst. Ett billån utan säkerhet är alltså det enda alternativet för dig som vill köpa en äldre begagnad bil av en privatperson.

Info om lånet

Ett billån utan säkerhet brukar ligga på 10 000 – 350 000 kr, ha en avbetalningstid på 1 – 12 år och du betalar av på billånet månadsvis, oftast via autogiro. Du får låna till hela bilens värde.